Hosting en domeinnaam

· Bijgewerkt op 18 april 2021 ·

De site moet ergens staan, voor de wijde wereld bereikbaar op een webserver.

Domeinnaam

Bij het hosting-bedrijf regel je ook een domeinnaam. Zoals www.hoemoethetheten.nl of www.ditismijnkekkewebsiteoverwebdisign.nl of www.duidelijkenaam.eu.
Het is zaak de domeinnaam zo eenvoudig mogelijk te houden. Het liefst zo dat je ‘m in een gesprek niet hoeft te spellen. En dat de naam, indien gewenst, internationaal bruikbaar is.

Webserver

Een website moet bij een hosting provider worden ondergebracht. Aan welke eisen de hosting moet voldoen verschilt per website. Het is ook afhankelijk van de gebruikte technieken. Basaal zijn de alfspraken over de beschikbare ruimte op de webserver en de hoeveelheid webverkeer dat per maand verwacht wordt.

monitor websiteDe verbindingssnelheid en de uptime van de hosting provider, met welk percentage is de website daadwerkelijk bereikbaar, kan getest worden via:
· WatchMouse en
· Up trends

SSL-certificaat

Door Europese wetgeving en daarop aansluitende Nederlandse wetgeving is het verplicht om voor een veilige verbinding te zorgen tussen een website en een gebruiker/bezoeker.
Meer tekst komt …

De hosting provider verzorgt ook een SSL-certificaat. En vraagt daar soms een hoop abonnementsgeld voor! Dat is vooral een vervelende verrassing wanneer je al een site bij die hoster hebt staan.
Gelukkig kan bij steeds meer webhosters gebruik gemaakt worden van het gratis SSL-certificaat ‘Let’s Encrypt’.

Vragen, opmerkingen?

* = verplicht veld


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.