Samenwerken

· Bijgewerkt op 18 april 2021 ·

Web 3.0 = samenwerken, in de Cloud.

Wiki

WikipediaJames Surowiecki schreef een boek: “The Wisdom of Crowds: Why the Many Are Smarter Than the Few and How Collective Wisdom Shapes Business, Economies, Societies and Nations”. De wikipedia groeide uit tot een grote wereldwijde encyclopedie, gevuld door iedereen die zich daartoe geroepen voelt.
Wie aan een groeiende verzameling informatie wil bouwen kan een wiki beginnen.

Website redactie

Met een groep mensen, redactie, een website vullen en beheeren is met de komst van gebruikersvriendelijke ‘content management systems‘, cms-en sterk gegroeid. Voorbeelden van die cms-en zijn Drupal, Joomla, Mambo, TYPO3 en WordPress. [meer…]

Documenten delen

Dat kan – steeds veiliger – via Documentshare, Dropbox, GoogleDrive en SkyDrive. Om maar wat opties te noemen. Het kunnen allerlei soorten documenten zijn: tekst, beeld, spreadsheet, agenda’s, tekening.

Instellingen als banken en verzekeringen stellen hun klanten in staat om van huis uit de financiële administratie te doen of andere gegevens bij te houden. Het electronisch patienten dossier is ook een toepassing waarbij documenten worden gedeeld.

slotHeel erg belangrijk sleutelwoorden voor prettige deling zijn ‘veiligheid’ en ‘privacy’.

Cloud computing

Online samenwerken. Bijvoorbeeld als klas in het onderwijs. Het is een dienstverlening die bovenstaande opties handig combineert.

Meer informatie over onderwijstoepassingen bij www.kennisnet.nl en www.surf.nl.

 

Web 3.0 is nu erg in ontwikkeling. Zie bijvoorbeeld deze bronnen.

1 reactie

Vragen, opmerkingen?

* = verplicht veld


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.